Блог

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі

29 вересня 2021 р.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #1

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #2Система управління контентом WordPress — одна з найпопулярніших у світі. Одна з її переваг — велика кількість плагінів, за допомогою яких можна розв'язати майже будь-яку проблему вебмайстра: перекласти сайт, зроблений російською мовою, будь-якою мовою, додати каталог товарів, налаштувати способи оплати та форми збирання контактів.

Нижче — інформація про плагіни для сайтів на WordPress, якими користуються найчастіше. Можливо, серед них є той, який потрібен саме вам.

WooCommerce

Гнучкий та функціональний плагін для WordPress, який потрібен власникам інтернет-магазинів.

У WooCommerce відкритий первинний код: плагін зручно підключати до сайту, який вже працює, оскільки код правити під вої потреби. Крім того, продукт чудово поєднується з багатьма розширеннями для продажів в інтернеті.

За допомогою WooCommerce та доповнень до нього інтернет-магазин з часом можна масштабувати. На початку роботи у вас може бути десяток товарів та один спосіб оплати. А з розвитком проєкту можна дійти до тисяч найменувань, кільком способам оплати ти вивантаженню товарів на міжнародні платформи: eBay, AliExpress, Amazon тощо.

А ще WooCommerce входить в ТОП найзатребуваніших у світів розширень для електронної комерції.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #316 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #4

Можливості WooCommerce:

  • Велика кількість креативних тем для дизайну сайту: це допомагає у створенні каталогу товарів, кошика, сторінки оформлення замовлень і так далі.
  • Набір маркетингових інструментів для збільшення продажів: наприклад, для налаштування бонусів, знижок, створення купонів.
  • Автоматична генерація аналітичних звітів: ви зможете дізнатися, хто відвідує сайт, які товари найпопулярніші. Крім того, WooCommerce добре інтегрується з системами аналітики Google.
  • Коректна робота на приладах з різними розмірами екрану (тобто, і на смартфоні, і на ноутбуці сайт з цим плагіном буде відбиватися правильно).
  • Мультимовність.

Перед тим, як встановити плагін, варто врахувати, що його неправильне налаштування сповільнить роботу сайту. Також треба знати, що базовий функціонал доступний безкоштовно, а за розширення доведеться платити, якщо вони знадобляться.

W3 Total Cache

Хочете, щоб сайт завантажився швидко та не втрачав трафік через повільне завантаження сторінок? Завантажте W3 Total Cache.

Основні задачі, які він розв’язує:

  • збільшує швидкодію сайту та швидкість завантаження сторінок;
  • навіть якщо сайт тимчасово недоступний, користувачі можуть бачити контент, збережений в кеші;
  • захищає дані кешу коштом сертифікатів Secure Socket Layer.16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #5

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #6

Врешті-решт використання W3 Total Cache полегшує SEO-оптимізацію сайту. Бо відсоток відмов через повільне завантаження або некоректне відображення даних стає набагато меншим, і такий сайт пошукові системи вважають якісним.

Плагін безкоштовний. Він стане оптимальним рішенням для досвідчених сайтів та може працювати як на потужних, так і на достатньо слабких серверах.

Contact Form 7

Для власників сайтів дуже важливий зворотній зв’язок від відвідувачів та їхні контекстні дані. Особливо значуща ця інформація для онлайн-бізнесу. Щоб автоматизувати створення користувацьких форм та керувати отриманими з їхньою допомогою даними, можна використовувати Contact Form 7.

З цим плагіном для WordPress можна легко створювати форми для зворотного зв’язку та оформлення замовлення, тести, анкети, опитування. Підключаються системи оплати.

Плагін підтримує CAPTCHA, Akismet, Ajax. Це допомагає захистити особисті дані користувачі та позбавить поштову скриньку від спаму.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #716 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #8

А ще Contact Form 7 дозволяє працювати з розміткою HTML та створювати форми майже будь-якої складності (кілька рядків, колонок, можливість прикріпити файл).

Користуватися плагіном можна безкоштовно. Але треба знати, що Contact Form 7 може конфліктувати з декількома іншими плагінами, наприклад, с Nextgen Gallery.

Yoast SEO

Плагін, без якого важко організувати повноцінне просування сайту в пошукових системах. Допомагає оптимізувати контент, перевіряє читабельність тексту та показує, як його бачать пошукові боти.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #916 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #10

Плагін дозволяє:

  • працювати із заголовками, мета-тегами, описи зображення, XML-картами;
  • використовувати можливості сторонніх сервісів: наприклад, Semrush, щоб спростити роботу з ключовими словами;
  • автоматично розраховувати час, який знадобиться, щоб прочитати статтю;
  • покращувати пошук на сайті та оптимізовувати перелінківку;
  • імпортувати та експортувати файли у форматі CSV;
  • перевіряти щільність ключових слів на сторінці.

Базовий функціонал можна використовувати безкоштовно. А якщо є потреба у розширеному наборі функцій, їх можна підключити у преміумверсії за $89.

Wordfence Security

Цей плагін захищає сайт від онлайн-погроз. Він постійно знаходиться в стані «бойової готовності»: перевіряє вихідні посилання, блокує IP-адреси ботів, моніторить, з яких IP заходить в систему адміністратор сайту.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #1116 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #12

За допомогою Wordfence Security ви можете самостійно блокувати користувачів з певних країн та регіонів. Важлива перевага плагіну полягає у тому, що база шкідливого ПЗ у ньому оновлюється регулярно. Тож ризик того, що якийсь вірус залишиться непоміченим та пошкодить ваш сайт зовсім невеликий.

Плагін платний, коштує від $74,25 до $99. Ціна залежить від кількості ліцензій та терміку, на який оформлюється підписка.

Важливо! Плагін не русифікований.

All In One WP Security & Firewall

За набором функцій цей інструмент схожий на Wordfence Security, але перекладений російською, що полегшує процес встановлення та використання.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #1316 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #14

Він захищає базу даних, адміністративний центр сайту, містить Security Strength Meter, який оцінює загальний захист сайту за шкалою від 0 до 205 балів. Щоправда, All In One WP Security & Firewall не сканує директорії на наявність шкідливого коду. Також від гірше захищає файлову систему та може закрити сайт від індексації пошуковими системами, якщо його неправильно налаштувати.

Користуватися плагіном можна безкоштовно. Тому на нього варто звернути увагу тим, хто не знає англійської та не готовий витрачати гроші на платну підписку.

Jetpack

Основна задача цього плагіну — зробити зручнішою роботу зі статистикою сайту. Приємними бонусами є захист та резервне копіювання даних, відстежування часу роботи та простою сайту та навіть створення користувацьких форм.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #1516 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #16

Крім того, Jetpack має такі функції:

  • блокує спам завдяки Akismet;
  • дозволяє ділитися контентом з іншими користувачами;
  • показує джерело трафіку та географічне положення користувачів;
  • показує кількість відвідин сайту в зручному інтерфейсі в консолі WordPress;
  • виділяє ключові запити, за якими приходять на сайт користувачі.

Плагін платний, коштує від $11,97 на місяць. Є тестовий період: якщо Jetpack вам не сподобається, то протягом 14 днів з моменту оплати гроші можна повернути.

ExactMetrics

Цей плагін призначений для того, щоб відстежувати активність користувачів на сайті за допомогою інструментів Google Analytics. Якщо вам потрібна чиста аналітика без додаткових функцій — обов’язково зверніть увагу на цей продукт.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #1716 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #18

Плагін надає детальну інформацію про аудиторію та її реакції на публікації, виявляє ефективність рекламних оголошень, відстежу важливі подіх на сайті та лає доступ до звітів Google Analytics.

За використання додатку треба буде заплатити від $99 на рік. На тестування дається 14 днів. Якщо щось піде не так, як ви планували, гроші можна повернути в будь-який момент пробного періоду.

Broken Link Checker

Неробочі посилання та відсутні картинки стають серйозною проблемою для сайту, коли його індексують пошукові боти. Якщо такого контенту забагато — сайт втрачає позиції у видачі та може взагалі зникнути з поля зору пошукових систем. Щоб відстежити «биті» посилання та вчасно позбутися їх, варто використовувати Broken Link Checker.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #1916 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #20

Продукт перевіряє посилання на сторінках, у повідомленнях та коментарях користувачів. Коли знаходиться «бите» посилання, плагін надсилає сповіщення в консоль адміністратора WordPress або на пошту. Також за допомогою плагіну можна заборонити пошуковикам відкрити «биті» посилання.

У безкоштовній версії доступно лише ручне сканквання, редагування посилань та надання рахунку. Платний функціонал містить глибоке сканування сайту, можливість налаштувати графік перевірки та автоматичне надсилання звітів про результати сканквання на пошту.

Keyy 2 Factor Authentication

Плагін Keyy 2 Factor Authentication покликаний убезпечити сайт від спроб зламування. Власник отримує можливість зайти на панель управління за допомогою смартфону та двофакторної аутентифікації. Для цього треба завантажити ще й додаток для створення пін-коду або реєстрації відбитку пальця.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #2116 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #22

Можливості Keyy 2 Factor Authentication:

  • Вхід в панель управління WP без ручного введення паролю. Просто активуйте додаток та проскануйте код, який побачите на екрані.
  • Генерація та збереження RSA-ключа у смартфоні.
  • Захист сайту від хакерських атак, базованих та зламаних паролів, бо статистичні паролі тепер вам не знадобляться.

Функціонал плагіну має як платні, так і безкоштовні можливості.

Interkassа

Платіжний модуль с простим та зрозумілим керуванням. Він знадобиться власникам інтернет-магазинів, буде гарно працювати разом з WooCommercе.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #2316 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #24

За допомогою продукту можна приймати платежів з будь-якої країни. Серед переваг платіжного сервісу: мультивалютність, 70+ платіжних методів, індивідуальні тарифні плани.

Можна приймати оплату картками Visa, MasterCard, через інтернет-банкінги, Apple Pay, Google Pay, електронні гаманці, також доступна оплата за посиланням.

Безпека платежів та захист від шахраїв забезпечує власна антифрод-система.

WPML

Дійсно корисний плагін для створення мультимовних сайтів. В його арсеналі — підтримка понад 40 мов.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #2516 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #26

Плагін майже незамінний для сайтів, орієнтованих на зовнішню торгівлю або привертання іноземних клієнтів. Він підійде як для блогерів, так і для магазинів.

А ще він інтегрується в будь-яку тему та сумісний з різними плагінами, постійно оновлюється, гнучко налаштовується.

Плагін платний. Ціна підписки — від $29 до $159 на год.

WP Migrate DB

Якщо необхідно перенести бази даних та медіабібліотеки з одного хостингу на інший або просто залити сайт на хостинг, то цей плагін буде доречний. Він спростить процедуру, зробить її швидшою та допоможе уникнути страти або пошкодження даних.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #2716 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #28

Плагін безкоштовний, легкий у налаштуванні, але не дуже підходить для перенесення великих обсягів інформації (великих інтернет-магазинів, корпоративних порталів).

Advanced Custom Fields

Плагін, який дозволяє створювати в адмінці WordPress додаткові користувацькі рядки та відображати їх на сайті. Такими рядками можуть бути заголовки, блок з додатковим контентом, ціна або повідомлення відвідувачам.

Плагін надає понад 30 видів рядків, як для просто тексту, так і для складних груп з медійними файлами.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #2916 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #30

Підтримує PHP, що дозволяє розробникам створити унікальний дизайн. І, що цінно, сайт з цим плагіном не сповільнюється.

Є базовий безкоштовний функціонал та розширений платний (від $49 на год).

Антиспам модулі від CleanTalk

Набридли безкорисні листи на пошті? Встановіть плагін від CleanTalk. Він не буде дратувати користувачів капчами, пошуками світлофорів та математичними прикладами з програми третього класу.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #3116 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #32

Зате він ефективно зупиняє спам-реєстрації, email-розсилки, вираховує та видаляє спам-коментарі, блокує спамерів та видаляє спам-коментарі, блокує спамерів та підозрілі адреси електронної пошти.

Компанія-розробник надає безкоштовний пробний період (7 днів), потім використання обійдеться у 550 руб/рік за один сайт.

BackUpWordPress

Цей плагін призначений для збереження резервнихкопій. Жодний сайт не застрахований від форс-мажорів на 100%, тому варто завчасно встановити BackUpWordPress.

16 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #3316 найкращих плагінів для WordPress: аналітика, SEO-оптимізація та продажі #34

Для роботи йому необхідний невеликий обсяг пам’яті, резервні копії надсилаються на електронну пошту або зберігаються в хмарному сховищі (Google Drive, DropBox, Amazon S3 або Microsoft Azure).

Простий інтерфейс з підтримкою російської мови — ще одна перевага цього інструменту. Плагін BackUpWordPress безкоштовний.

Таким чином плагіни для WordPress дозволяють налаштувати майже всі необхідні функції навіть без глибоких знань програмування. Що дуже важливо, у багатьох плагінів є безкоштовний пробний період, тому ви можете купити лише ті продукти, які точно відповідають вашим очікуванням.

Faq

Які плагіни допомагають з оптимізацією SEO для WordPress?

Серед популярних плагінів для SEO-оптимізації для WordPress:
W3 Total Cache — збільшує швидкість сайту і знижує відсоток відмов через повільне завантаження даних.
Yoast SEO — допомагає оптимізувати контент, перевіряє читабельність тексту та показує, як його бачать пошукові боти.

Які плагіни покращують роботу з продажами на WordPress-сайті?

Серед них точно є плагін WooCommerce, який має спеціальний набір маркетингових інструментів для збільшення продажів. Наприклад, для налаштування бонусів, знижок, створення купонів тощо. Завдяки йому ви зможете масштабувати свій інтернет-магазин: з розвитком проєкту можна дійти до тисяч найменувань.