Блог

20 популярних товарів для продажу у 2024 році

23 травня 2023 р.

20 популярних товарів для продажу у 2024 році #1

​За даними Statista, кількість онлайн-продажів стрімко зростає та збільшується з кожним роком на 15%: люди купують майже все в інтернет-магазинах. Чи варто говорити, що зараз чи не найкращий час, щоб запустити власний ecommerce-бізнес. А якщо обрати правильні товари для продажу та розібратися у сучасних ecommerce-трендах, успіх не забариться.

У цій статті розглянемо тенденції електронної комерції та способи пошуку перспективних продуктів. І звісно ж, поговоримо про товари, які найкраще продавати у 2024-му році.

Тренди електронної комерції

Розібратися з ecommerce-тенденціями нам допоможе Shopify, компанія, яка розробляє платформу для швидкого запуску онлайн-магазинів. Щороку вони публікують звіт про тренди в електронній комерції та платіжні методи,  і 2024-й не став винятком.

Тренд №1: витрати на залучення нових покупців зростають і змушують бренди більше інвестувати у розвиток довгострокових відносин із клієнтами

Наразі не так складно зайти на ринок електронної комерції. Сотні нових магазинів з'являються щодня, а значить, конкуренція зростає, і знаходити нових клієнтів дедалі важче. Додають складнощів ще й інші фактори. Наприклад, через реліз Apple IOS 14, який обмежує можливості маркетологів націлювати рекламу на потенційних користувачів, все важче отримувати гідні результати від рекламних витрат. Зростає і вартість кліку для платних пошукових оголошень. 

Така ситуація на ринку змусила підприємців змістити фокус з агресивних продажів у лоб на створення бренду, який не тільки продає, а й комунікує з користувачами та поділяє їхні цінності. 

Сильний бренд робить performance-маркетинг ефективнішим і є основою зростання компанії. Він приваблює більше органічних покупців, допомагає утримувати клієнтів та у перспективі може дати бізнесу можливість підвищувати ціни без ризику втратити аудиторію.

Тренд №2: клієнти вимагають персоналізованих рішень

Попри низку законів про захист особистої інформації та дії таких компаній, як Apple, Firefox і Brave, які автоматично блокують сторонні cookies-файли, продавці все одно мають якось отримувати інформацію про користувачів, щоб персоналізувати продукти. Зробити це можна, будуючи довірчі стосунки з клієнтом: транслювати близькі аудиторії цінності, створювати ком'юніті навколо бренду, а також пропонувати прозорі умови взаємодії.

Таким чином, компанії не тільки виграють в утриманні покупців, але й зможуть збирати дані безпосередньо від клієнтів за їхньою згодою, не вдаючись до сторонніх кукі-файлів.

За даними Shopify 42% брендів планують використовувати такі інструменти, як вікторини, персоналізовані мобільні застосунки та власні поведінкові дані, щоб пропонувати клієнтам персоналізовані рекомендації щодо продуктів.

Тренд №3: електронна комерція мігрує до соціальних мереж

Тенденція, яка явно намітилася минулого року, продовжує бути актуальною і цього року. З кожним днем ​​соцмережі пропонують все більше способів залучення клієнтів. І щоб бути успішними у 2024-му році, бренди мають переосмислити взаємодію зі своїми покупцями та почати експериментувати з соціальною комерцією.

Очікується, що продажі через соцмережі зростатимуть по всьому світу і до 2025-го року збільшаться майже втричі. У топі будуть такі платформи, як TikTok, YouTube та Instagram.

2024-й рік остаточно посилить позиції відеомаркетингу. Бренди вже активно показують робочі процеси, життя персоналу та навіть особисте за допомогою відео та прямих ефірів. Компанії також можуть надавати відеоконсультації та персоналізовані рекомендації щодо продуктів.

Розуміючи сучасні тренди електронної комерції та закони ринку, вам буде простіше запустити онлайн-магазин і відразу ж налагодити бізнес-процеси так, щоб не прогоріти в перший рік. Тому не нехтуйте можливістю зайвий раз промоніторити ринок і всі пов'язані з ним зміни. І якщо усі бренди різко стають людянішими, а їх маркетологи витрачають бюджети на відеомаркетинг, дуже ймовірно, що й вам потрібно взяти на озброєння такі інструменти просування.

Як знайти перспективні товари для продажу

Від ecommerce-трендів переходимо до способів пошуку найпопулярніших товарів для продажу. Адже попит на той чи інший продукт швидко змінюється і краще, якщо ви самі вмієте аналізувати тренди та виявляти продукти, які принесуть більший прибуток. Почати пошук таких товарів пропонуємо з аналітики: подивимося, що відбувалося на ринку електронної комерції рік тому.

За даними маркетингового агентства CBR, найчастіше інтернет-покупки роблять користувачі віком від 25-45 років. Також активно купують люди віком від 17 до 24. 

Купівельні звички кожної вікової групи виглядають так:

  • Користувачі 16-25 років переважно купують одяг, взуття, електронні та друковані книги, косметику, гаджети та аксесуари до них.
  • Покупці віком 26-35 років також віддають перевагу гаджетам, парфумерії, косметиці, книгам, а також ця категорія споживачів замовляє продукти та готову їжу додому.
  • Люди 36-50 років найчастіше купують побутову техніку, автотовари, книги та спортивний інвентар.

Купівельні звички також відрізняються залежно від статі купівельника. Жінки лідирують у придбанні косметики та парфумерії, дитячих товарів, а також одягу та взуття для всіх членів родини. Чоловіки віддають перевагу техніці, автотоварам та різним приладдям для хобі.

Але тренди й уподобання покупців змінюються. Отже, треба діяти на випередження та заздалегідь шукати товари, які стануть у пригоді в майбутньому. Є кілька способів пошуку товарів, які будуть активно купувати.

Google Trends

Варіант підходить для тих, у кого вже є кілька ідей щодо майбутніх продажів. Необхідно вписати в пошуковий рядок той чи інший запит, який здається вам популярним, і перевірити свої здогади. Статистика Google Trends дозволить не тільки дізнатися поточну популярність певного запиту, а й проаналізувати її зростання, падіння в конкретний проміжок часу.

Якщо який-небудь запит дійсно популярний, то можна перейти на AliExpress або його аналоги, знайти товар, що цікавить, попередньо обравши потрібний рейтинг та відсортувавши список за кількістю замовлень.

Маркетплейси: Prom, AliExpress, 1688.com, Alibaba.com, Taobao.com

Ще один спосіб пошуку призначений для тих, хто не знає, що сьогодні в тренді. Для цього необхідно зайти на AliExpress або його аналоги, вибрати певну категорію та підкатегорію товарів, встановити прапорець "**** і більше", після чого відсортувати список за замовленнями. Система покаже, які товари сьогодні на ринку найпопулярніші. Додатково можна буде перевірити їх через той же сервіс Google Trends.

Приклад: ви збираєтеся продавати щось з зоотоварів. Для цього потрібно перейти до відповідної категорії, після чого вибрати підкатегорію "Товари для кішок". Після установки прапорця "**** і більше" і сортування товарів за замовленнями видно, що найпопулярніші в цій категорії — лежанки для котів та плюшеві іграшки.

Можна не використовувати фільтри та перевірити категорії “Зараз у тренді”, “Тренди”, “Популярне” та аналогічні розділи. Там теж можна знайти ідеї товарів, які вигідно продавати у 2024-му році.

CPA-мережі 

Ці ресурси потрібні не тільки тим, хто займається перерозподілом трафіку та генерацією лідів. CPA — справжній скарб актуальної інформації про популярність товарів. Вкладка "офферу" дозволить побачити, що зараз в тренді. Щоб отримати максимум інформації, краще зареєструватися як вебмастер.

Краудфандингові платформи

Найчастіше спрацьовує такий алгоритм: товар, який тільки з'явився за кордоном і починає набирати популярність, у нас взагалі не представлений. Той, хто почне продавати його першим, отримає попит, що значно перевищує пропозицію. Вивчити статистику можно на сайтах Kickstarter, RocketHub, Indiegogo.

Список перспективних товарів

Для тих, хто хоче почати новий бізнес у сфері електронної комерції або розширити бізнес, що вже існує, ми підготували список перспективних товарів на 2024-й рік. У ньому є як товари, які тільки набирають популярність, так і ті, що вже зайняли місця в списку найпродаваніших в інтернеті, але не втрачають позицій.  

Товари для дому 

1. Портативний блендер
Сьогодні як ніколи актуальні товари для правильного харчування. З портативним блендером можна за кілька секунд приготувати смузі та фреш. Одного заряду пристрою вистачить в середньому на приготування 5 коктейлів, заряджається він за допомогою USB-кабелю. 

2. Розумні ваги
У порівнянні зі звичайними, розумні ваги дають набагато більше інформації: відсоток м'язової, кісткової та жирової тканини, рекомендована калорійність раціону, індекс маси тіла. Такий товар органічно впишеться в асортимент магазинів спортивних товарів, товарів для здоров'я, екопродуктів.

 3. Аромадіфузори
Цей прилад дозволяє зволожити повітря в приміщенні та додати приємний аромат. Можна продавати варіант "2 в 1" — бюджетний зволожувач повітря з аромадифузором. Також популярність набирають "місячні лампи" та інші незвичайні прилади, які можна використовувати для прикрашання інтер'єру.

4. Товари для домашнього офісу
Вже багато хто усвідомив переваги роботи з дому. До того ж компанії й самі не поспішають виводити своїх співробітників до офісів. Тому люди самотужки облаштовують мініофіси прямо в себе вдома. На допомогу їм приходять портативні столи з регульованою висотою, підставки для ніг, ергономічні крісла, настільні лампи, ортопедичні подушки під спину та багато іншого. Варто зауважити, що попит на ці товари навряд чи зменшиться у майбутньому. Навіть після пандемії багато хто не захоче повертатися в офіс. 

Одяг, взуття, аксессуари

5. Мінімалістичні ювелірні прикраси
Мінімалізм знову стає популярною тенденцією, особливо — у сфері ювелірних прикрас. Такі прикраси добре продаються через Instagram і Facebook. Запорука успіху — красиві підбірки фотографій та відео.

6. Корекційна білизна
За підрахунками фахівців з Allied Market Research, обсяг продажів корекційної білизни до 2030-го року досягне $6,95 млрд. У недалекому майбутньому така білизна стане повсякденною: її можна буде носити як самостійний елемент гардероба, так і під одягом.

Одна з переваг продажу корекційної білизни — універсальність такого товару і його різноманітність. Виробники пропонують купу варіантів коригувальної білизни, розрізняється за кольором, стилем, розмірами. Це дозволяє працювати з найрізноманітнішими за віком, достатком та уподобанням групам клієнтів.

7. Рюкзаки
За даними StatInvestor, у 2021-му році обсяг продажів рюкзаків досяг $18,85 млрд, а у 2022-му цей показник зросте до $19,6 млрд.

Рюкзаки для дітей, дорослих, школярів, любителів турпоходів — можна вибирати найбільш підхожий сегмент. Крім традиційних інтернет-магазинів та односторінкових сайтів чудові результати продажів показують акаунти в Instagram і Facebook.

8. Сітчасте взуття
Зараз в тренді — бігові кросівки. Незабаром сітчасте взуття стане одним з найпопулярніших товарів як для жінок, так і для чоловіків, обігнавши за популярністю звичайне спортивне взуття.

Просувати такий товар можна через Instagram і Facebook, Google Ads. Можна орієнтуватися на людей середнього віку, які потребують комфортного взуття для відпустки або турпоїздки, або на працівників сфери послуг, харчової промисловості, де люди багато часу проводять на ногах.

9. Перуки
Продаж аксесуарів для волосся — це чудовий спосіб розпочати шлях на ринку електронної комерції. Вони завжди комусь потрібні, і варіанти нашої реальності, де люди перестали доглядати за волоссям і якось його прикрашати, мінімальні. 

Головне — зрозуміти, що саме з аксесуарів варто продавати у 2024-му. А ми вам підкажемо. Зараз перуки набирають популярності й стають продуктом преміумсегменту жіночої моди. З їхньою допомогою можна не тільки сховати сивину та інші зовнішні недоліки, але й поекспериментувати з образами. 

Спорт та хобі

10. Фітнес-резинки (стрічки)

Цей товар став по-справжньому популярним на хвилі закриття спортзалів, але не здає позиції. Резинки дозволяють ефективно займатися вдома і в подорожах, що дуже важливо для тих, хто стежить за своєю фігурою. Безліч блогерів активно та успішно рекламують фітнес-резинки для своєї аудиторії.

11. Книги

Факт: коли українці  отримали державні гроші за вакцинацію, в країні дали збій yakaboo та ще кілька топових книжкових сайтів. Деякі ритейлери заявляли у своїх соцмережах, що не можуть обробляти таку кількість замовлень, тому збільшують потужності, щоб впоратися зі збільшеним попитом на книги. І якщо продавці можуть трохи прикрашати стан справ для ще більшого гайпу, Google брехати не буде. Вже рік як пошуковий запит “книги” утримує свої 75-100 балів у трендах Google, що означає найвищий рівень популярності.

Краса і здоров'я

 12. Випрямлячі для бороди
За прогнозами фахівців до 2024 року оборот в ніші чоловічих товарів для догляду за собою складе $81,2 млрд. Один з гідних уваги приладів — випрямляч для бороди.

Щоб отримати прибуток на продажі такого товару, можна викладати на YouTube тематичні навчальні відеоролики, створювати інформаційний SEO-контент для інтернет-магазину.

13. Масажні пістолети, подушки
Ручні масажери дозволяють розслабити м'язи після напружених тренувань. Масажні пістолети — відносно новий товар, який набув популярності влітку 2019 року.

Для реклами найкраще використовувати Instagram і YouTube, орієнтуючись на лідерів думок фітнес-індустрії та на певні хештеги. Сьогодні здоровий спосіб життя активно пропагується по всьому світу. Завжди можна знайти блогера, який зробить гарне відео на спортивну тематику з використанням масажера.

14. Коректор постави
Коректор постави підтримує спину в правильному положенні, що дозволяє усунути безліч проблем, пов'язаних із сидячим способом життя, — біль і скутість в плечах, дискомфортні відчуття в попереку та спині. Вартість коректора становить близько $10.

15. Скребок Гуашу
Виріб являє собою шматочок рожевого кварцу або нефриту, зазвичай має форму серця. Використовувати його можна для масажу тіла або обличчя технікою китайського масажу. Б'юті-гаджет став по-справжньому популярним, причому, його популярність тільки збільшується. Продавати скребок Гуашу можна в комплекті з кварцовим роликовим масажером, з масажним маслом.

16. Тінт для губ (Lip stain)
Це продукт з легкою, рідкою текстурою, який довго тримається на губах і при цьому виглядає непомітно і натурально в порівнянні зі звичайною помадою. Його популярність різко зросла у 2024 році: щомісяця цей продукт отримує близько 60 500 пошукових запитів у Google.

Техніка та аксесуари до неї

17. Кільцева лампа
Кільцева лампа забезпечує яскравий рівний колір, не залишає тіней і є відмінним помічником для блогерів, фотографів, візажистів та любителів красивих селфі.

Сьогодні на піку популярності — кольорове підсвічування. Обравши колір і налаштувавши яскравість, можна отримати гарне відео або фотографію для TikTok, Instagram. Також можна продавати лампи окремо від штативів.

18. Робот-штатив
Сучасні багатофункціональні штативи не тільки тримають смартфон, але і, обертаючись на всі 360°, відстежують пересування. Для використання штатива досить встановити додаток, увімкнути Bluetooth і почати зйомку зі смартфона.

Виріб відрізняється компактними розмірами та простим управлінням. Він стане в пригоді як блогерам, так і звичайним користувачам — наприклад, під час туристичних поїздок.

19. Гідрогелева плівка
Гідрогелева плівка — чудова заміна захисній плівці або склу з кількох причин:

  • зображення на екрані не спотворюється;
  • чутливість сенсора залишається високою;
  • під час приклеювання плівки відсутні бульбашки;
  • на поверхні плівки не залишається відбитків пальців;
  • дрібні подряпини незабаром стягуються.

Поки що товар тільки починає набирати популярність. Зазвичай в комплекті, крім плівки, є картонна картка, суха і волога серветка. Правильно приклеїти гідрогелеву плівку до скла можна самостійно — це ще одна незаперечна перевага такого продукту.  

20. Годинники 
Тенденція вдаватися до цифрового детоксу відновила попит на наручні годинники. Розумні годинники та фітнес-браслети теж не втрачають популярності. Наприклад, за даними Google Trends, Apple Watch все ще є бажаною покупкою для багатьох користувачів. Також популярністю користуються аналоги дороговартісного девайсу, класичні годинники без доповнень і дитячі гаджети з GPS-трекерами.

Як зрозуміти, що товар точно варто продавати

Є кілька важливих критеріїв, які допоможуть зрозуміти, чи варто саме вам займатися цим продуктом: 

  • Відповідність вашим інтересам. Те, що подобається і викликає інтерес, зазвичай легше продавати.
  • Очевидна практична користь. Коли товар розв'язує зрозумілу і реальну проблему, завжди простіше донести його користь та цінність до аудиторії.
  • Потенціал бренду. Продукт, який у майбутньому може стати брендом, — перспективна інвестиція.
  • Висока маржинальність. Важливо, щоб продажі покривали витрати на закупівлю і просування товару.
  • Низька конкуренція. Завжди краще продавати товар, який у вашому регіоні або конкретній продуктовій ніші ще мало хто продає.

На цьому все. Сподіваємося, що наша про товари, популярність яких досягне піку у 2024-му році, підкаже вам кілька гарних ідей. І пам'ятайте, що сучасні реалії електронної комерції вимагають від брендів трохи більше, ніж просто якісних товарів. Компанії повинні транслювати цінності, які близькі та важливі для їхніх клієнтів. Ігнорування цього тренду може зіграти злий жарт із брендом навіть за наявності найпопулярніших та найбажаніших товарів.

Faq

Що таке популярні товари для продажу у 2024 році?

До таких товарів можна віднести нові продукти, які лише набирають обертів по зростанню популярності. Також це можуть бути товари, які покупці вже знають, але стабільно купують та не планують від них відмовлятися. У мережі регулярно публікують переліки популярних товарів, тож, можна дізнатися, що хочуть купувати люди. Наприклад, це аромадифузори, рюкзаки, коригуюча білизна, гідрогелева плівка, штативи тощо.

Як дізнатися, які товари будуть найпопулярнішими?

У цьому допоможуть різноманітні рейтинги, опитування, звіти компаній, котрі проводять опитування громадської думки тощо. Також можна користуватися таким безкоштовним інструментом, як Google Trends.