Блог

Що таке Masterpass і як він працює?

12 жовтня 2019 р.

Що таке Masterpass і як він працює? #1

Власники онлайн-бізнесу постійно знаходяться в пошуках ефективних і надійних інструментів для збільшення конверсії сайту. Останнім часом все більше представників електронної комерції (e-commerce) починають використовувати сховище даних карт Masterpass.

Це надійний цифровий гаманець, в якому можна зберігати дані Mastercard, Maestro і Visa. Клієнт при оплаті може вибрати потрібну картку зі списку.

Розраховуватися з Masterpass в Україні вже можна на сайтах більше 2000 продавців.

Для чого потрібен сервіс і в чому його переваги?

За допомогою Masterpass користувачі можуть зберегти карту в системі і розплачуватися нею в онлайн-магазинах і на сайтах, які використовують цей сервіс. Використовувати можливості Masterpass можна абсолютно безкоштовно і без комісії на різних пристроях, операційних системах.

Masterpass зберігає дані не тільки Mastercard, а й Maestro, Visa. Важлива перевага сервісу – безпека зберігання інформації завдяки багаторівневій системі «антифрод» (antifraud) від Mastercard.

Як сервіс впливає на конверсію сайту?

Зручність і безпека платежів грає для споживачів не меншу роль, ніж вартість та якість товару, що купується в інтернеті. Власники інтернет-магазинів можуть легко протестувати новий спосіб оплати і проаналізувати, як змінилася конверсія сайту.

Користуватися платформою для покупок і переказів онлайн можна як на сайтах, так і в додатках, де є кнопка або логотип Masterpass. Після збереження карти в гаманці, потрібно тільки вибрати її зі списку при оплаті і слідувати інструкції.

Багаторівнева система безпеки сховища гарантує, що дані клієнтів не потраплять до рук шахраїв. Для того, щоб отримати доступ до переліку всіх підключених карт, потрібно вказати номер мобільного, отримати пароль, а також ввести код CVC2/CVV2 для підтвердження платежу.

Як влаштований процес оплати:

  • Реєстрація клієнта відбувається в додатку 1 раз.
  • В особистому кабінеті можна додати дані інших пластикових карток.
  • Під час оплати потрібно вибрати Masterpass на сайті або в додатку.
  • Потім при оформленні покупки слід вказати карту із запропонованих після проходження авторизації через мобільний додаток.

Faq

Які переваги користування Masterpass?

За допомогою Masterpass користувачі можуть зберегти карту в системі і розплачуватися нею в онлайн-магазинах і на сайтах, які використовують цей сервіс. Важлива перевага сервісу – безпека зберігання інформації завдяки багаторівневій системі «антифрод» (antifraud) від Mastercard.
 

Де можна використовувати Masterpass?

Користуватися платформою для покупок і переказів онлайн можна як на сайтах, так і в додатках, де є кнопка або логотип Masterpass. Після збереження карти в гаманці потрібно тільки вибрати її зі списку при оплаті і слідувати інструкції.
 

Як гарантується безпека Masterpass?

Система безпеки Masterpass — багаторівнева і гарантує, що дані клієнтів не потраплять до рук шахраїв. Для того, щоб отримати доступ до переліку всіх підключених карт, потрібно вказати номер мобільного, отримати пароль, а також ввести код CVC2/CVV2 для підтвердження платежу.