Блог

Як додати компанію в Google Карти: реєстрація в Google Мій Бізнес

20 січня 2021 р.

Як додати компанію в Google Карти: реєстрація в Google Мій Бізнес #1

Сьогодні користувачів часто шукають підприємства та магазини локально, використовуючи карти та GPS навігацію. Якщо в фірми немає сайту, присутність в Google Картах – робочий спосіб заявити про бізнес місцевим споживачам. Далі в статті піде мова про переваги сервісу та про те, як підключитися до нього.

Розміщення на картах — допомога в розвитку бізнесу

Додати магазин або підприємство на карти можна за допомогою Google Мій Бізнес. Цей безкоштовний сервіс надасть підприємцю наступні переваги:

  • Інформація про фірму або філіалі будуть відбиватися на першій сторінці пошуку, тобто цей сервіс дозволяє органічно вести бізнес в топ пошуковиків. Крім інформації, розміщеної власником, потенційні клієнти можуть подивитися відгуки тих, хто вже придбав продукт або послугу компанії.
  • Потенційним клієнтам простіше зв’язатися з бізнесом. Більше не треба шукати телефон та адресу компанії в різних джерелах, а також розбиратися, як краще можна також прокласти маршрут.
  • Акаунт на Google Картах може забезпечити додатковий трафік для сайту: потенційні клієнти будуть переходити туди, щоб ознайомитися з діяльністю підприємства.
  • За допомогою сервісу можна отримати безкоштовну аналітику про відвідувачів, що переглянули інформацію компанії, а також налаштовувати контекстну рекламу. Крім того, за реєстрацію нової фірми Google дає 900 грн бонусу за платне просування.

Розміщення організації на карті за допомогою Google Мій Бізнес

Процес реєстрації займає близько 5 хвилин. Єдина незручність — акаунт треба підтверджувати за допомогою фізичної поштової адреси. Тобто, на вказану адресу офісу прийде паперовий лист з кодом підтвердження. На це піде до 2 тижнів, оскільки на доставку листа потрібний час. Плюс варто враховувати специфіку роботи пошти.

Проте, для клієнтів деяких українських банків є швидший спосіб пройти верифікацію. Так, наприклад, спрощене підтвердження пропонує банк ПУМБ: API банку підключений до сервісу Мій Бізнес, тому підтвердити акаунт можна за кілька хвилин, якщо використовувати інтернет-банкінг. Крім того, для верифікації можна також скористатися електронним підписом Smart ID від ПриватБанку.

Варіанти сторінок у Моєму Бізнесу

Мій Бізнес пропонує два типи сторінок – для брендів та для компаній.

Сторінка бренду

Цей вид розміщення не прив’язується до адреси, отже компанія не з’являється на карті. Його частіше використовують для розміщення новин та спілкування з прихильниками, щоб вивести бренд в топ пошукової викладки. Фактично – це інструмент для популяризації, а не привертання нових клієнтів. Фірми без офісу або компанії, які надають послуги онлайн, такий спосіб розміщення також не підійде. Його частіше використовуються бренди, що планують розширення в тому чи іншому регіоні. Таким чином можна підвищити впізнаваність торгівельної марки до її фактичного виходу на новий ринок.

Сторінка організації

Такий вид акаунту пропонує розширений функціонал з безпосереднім розміщенням на картах. Навіть якщо у фірми немає фізичної адреси, на сторінці організації можна вказати територію, на яку розповсюджується послуги. Якщо врахувати, що близько 30% пошукових запитів пов’язані з місцеперебуванням, то локалізація покаже гарні результати в плані привернення клієнтів. Крім того, у цьому варіанті розміщення, на відміну від попереднього, користувачі зможуть залишати відгуки про фірму та продукт. Таким чином, потенційні клієнти одразу зможуть оцінити якість запропонованих товарів та послуг з досвіду тих, хто ними вже користувався.

Створення акаунту в Google Мій Бізнес

Реєстрація відбувається в кілька простих кроків. Для початку, варто створити поштову скриньку Gmail. Це відкриє доступ не тільки до Мого Бізнесу, але й до інших сервісів Google.

Потім треба перейти безпосередньо в Мій Бізнес та додати свій заклад на карту, клікнувши на кнопку Додати. Після треба ввести в рядок форми необхідні відомості про компанію. Сам по собі сервіс простий та зрозумілий, тому розібратися в ньому буде не важко навіть новачку.

Після заповнення всіх рядків треба підтвердити адресу, залишивши запит із відправленням листа з перевірковим кодом. Для цього необхідно клікнути кнопку “Пошта”, а потім “Надіслати листівку”. Кнопка з’явиться у вікні реєстрації після підтвердження даних про бізнес. Другий варіант підтвердження – скористатися інтернет-банкінгом від ПУМБ або цифровим підписом, як згадувалося раніше.

Детальну інформацію про те, як додати та підтвердити адресу компанії, можна знайти в Google довідці.

Налаштування Google Мій Бізнес

Для того, щоб інструмент ефективно запрацював, регулярно привертаючи бізнесу нових клієнтів, мало створити акаунт. Треба вказати максимально повну, а головне, перевірену інформацію про компанію.

Яку інформацію про компанію треба вказати:

  • Категорія бізнесу. Важливо вказати не тільки основну, але й додаткові категорії, щоб забезпечити максимальне охоплення потенційних клієнтів.
  • Графік роботи офісу;
  • Способи оплати товарів та послуг;
  • Контакти фірми;
  • Фізична адреса офісу.

Також варто звернути увагу на опис компанії – він повинен бути вичерпним. Краще додати фотографії та відео – це забезпечить більше довіри з боку клієнтів. Крім того, акаунт з медіаконтентом потенційно привабливіший для користувачів.

Якщо у фірми є офіційний сайт та сторінки в соцмережах, то посилання на них також треба вказати. Так споживачі зможуть детально ознайомитися з продуктом бізнесу, а переходи з акаунту в Моєму Бізнесі забезпечать стабільний приплив трафіку, допомагаючи просуванню.

Актуальна інформація – крок до позитивного досвіду клієнтів

Після реєстрації треба слідкувати за актуальність інформації в Моєму Бізнесі та змінювати застарілі дані, щоб не вводити клієнтів в оману. Якщо ви переїхали або почали працювали за новим графіком, не забудьте це вказати в профілі своєї компанії. Бо якщо клієнт проїде через пів міста, а потім виявиться, що у вас був вихідний, — досвід для нього буде не з приємних. А це негативно відіб’ється на репутації бізнесу.

Якщо власнику важко слідкувати за всім та одразу, то цю задачу можна доручити комусь з команди. Для таких випадків Google Мій Бізнес пропонує три варіанти доступу до акаунту:

  • Основний власник;
  • Адміністратор;
  • Менеджер.

Кожен варіант пропонує перелік повноважень та можливостей. Таким чином, власник делегує частину завдань компетентному співробітнику, зберігши повний контроль над процесами. Додавати та видаляти користувачів легко в акаунті, у вкладці “Користувачі”.

У сучасних реаліях треба забезпечити максимальну присутність бренду в інтернеті, щоб бізнес приносив прибуток, а приплив клієнтів був постійний. Google Карти стануть чудовим інструментом як для привернення локальної клієнтури, так і для виведення підприємця в топ викладки пошуковика.

Faq

Чому важливо додати компанію в Google Карти?

На користь додавання компанії на Карти Google за допомогою Google Мій бізнес говорять такі причини:

Цей крок гарантує, що інформація про вашу компанію або філію з'явиться на першій сторінці результатів пошуку. 
Ви можете дати найважливішу інформацію про свій бізнес, а потенційні клієнти можуть отримати доступ до відгуків від попередніх покупців, що може зміцнити довіру та авторитет.
Потенційні клієнти можуть швидко знайти ваші контактні дані, не шукаючи їх у різних джерелах і не з'ясовуючи, як до вас дістатися.
 

Як реєструвати компанію в Google Мій Бізнес?

Все дуже просто, достатньо відповідати на питання у формі реєстрації, але обов’язковим є підтвердження облікового запису. Для цього ви отримаєте фізичний лист із кодом підтвердження на вказану вами робочу адресу. На це піде до 2 тижнів.

Деякі українські банки, такі, як ПУМБ, підключили свій API до Google My Business, що дозволяє клієнтам верифікувати свої сторінки за кілька хвилин, якщо вони користуються інтернет-банкінгом. Крім того, для верифікації можна використовувати електронний підпис Smart ID від ПриватБанку.