Блог

Найкращі електронні гаманці у 2024 році

18 січня 2023 р.

Найкращі електронні гаманці у 2024 році #1

Не завжди зручно зберігати або переказувати фінанси за допомогою картки з різних причин. Наприклад, не влаштовує відсоток за переказ на картку іншого банку. І тут варто завести електронний гаманець. Як вибрати альтернативні методи оплат, поповнити рахунок та вивести гроші — у цьому ми й розберемося.

Що таке електронний гаманець

Електронний гаманець — це віртуальний платіжний інструмент, призначений для зберігання та використання віртуальних грошей. З його допомогою можна оплатити товар або послугу онлайн, поповнити мобільний, переказати гроші на банківську картку, щоб надалі за бажання їх перевести в готівку.

Альтернатива електронному гаманцю — інтернет-банкінг. Але не завжди зручно перераховувати гроші через банк, особливо якщо платник та одержувач живуть у різних країнах. І тут електронний гаманець — ідеальне рішення.

Деякі електронні гаманці дають можливість створити віртуальну картку та використовувати її для оплати покупок офлайн. Наприклад, у супермаркеті через POS-термінал.

Давайте розглянемо основні переваги та недоліки електронних гаманців.

До плюсів належать:

  • проста онлайн-реєстрація на сайті сервісу та швидка верифікація;
  • швидкі платежі без уведення реквізитів картки;
  • безкоштовне обслуговування;
  • анонімність операцій;
  • низькі комісії;
  • Великий вибір валют.

Але є і мінуси:

  • перекази за межами системи проходять довго й часто з високою комісією;
  • для неверифікованих користувачів часто діють обмеження щодо суми переказу;
  • гаманець можуть легко заблокувати за будь-яке порушення і неверифікований користувач не зможе відновити доступ.

Важливо! Якщо телефон загубиться, шахраї можуть отримати доступ до електронного гаманця. Завжди встановлюйте складний пароль.

Види електронних гаманців

Існує кілька видів електронних гаманців залежно від їхнього призначення та походження:

  • криптогаманці;
  • гаманці окремих сервісів, наприклад, ігрових майданчиків;
  • картки для оплати покупок у мережі певного бренду;
  • гаманці міжнародних платіжних система, наприклад, PayPal або Google Wallet;
  • гаманці мобільних операторів;
  • гаманці банків, наприклад, віртуальні картки.
     

Рейтинг найкращих гаманців

Найкращі електронні гаманці у 2024 році #2

Розглянемо найпопулярніші в Україні електронні гаманці та їхні головні особливості.

Paysera

Електронний гаманець популярної європейської платіжної системи, який підтримує понад 30 валют та пропонує просту реєстрацію. Мобільний додаток Paysera доступний 14 мовами, у тому числі українською. З його допомогою після обов’язкової верифікації можна за кілька хвилин відкрити особистий чи бізнес-рахунок IBAN, що належить європейській системі SEPA.

Через Paysera можна виконувати перекази, обмінювати валюту за вигідним курсом та виводити гроші на банківські картки. Важливо: щоби працювати із системою, потрібно замовити фізичну картку, але отримати її можна лише на адресу в зоні ЄС. Тому, якщо ви перебуваєте в Україні, доведеться звернутися за допомогою до родичів та знайомих, які мешкають у Європі.

Payoneer

Власники облікового запису Payoneer використовують цей гаманець, щоб отримувати плату за свої послуги із США та Європи. Сервіс дає можливість відкрити рахунки в чотирьох валютах — доларах, євро, японських ієнах та британських фунтах. За кожним з рахунків можна випустити віртуальну чи фізичну картку. Після реєстрації Payoneer зараховує на рахунок новому користувачеві $25.

Payoneer інтегрований із біржами фрілансу Upwork, Fiverr, Freelancer, популярними торговими майданчиками Amazon, Etsy, Ebay. З його допомогою можна оплачувати навчання на Coursera чи LinkedIn Learning. Комісія за виведення грошей Payoneer на рахунки українських банків складає до 2 %. Якщо ж використовувати інтеграцію в додатках monobank або Приват24, комісія буде нижчою або взагалі відсутньою.

Payeer

Зручний сервіс для фрілансерів, що працюють із зарубіжними замовниками. Перекази доступні в 127 країнах світу десятками різних способів. Payeer підтримує анонімність користувачів — для реєстрації необхідна лише електронна адреса, на яку надходить лист із подальшими інструкціями. Обійтися без верифікації можна, якщо сума операцій не перевищує $999 на добу.

Система дозволяє виводити кошти на банківський рахунок із комісією 3,99 % або на інші електронні гаманці. Для переказу грошей одержувач навіть не повинен бути зареєстрований у Payeer, система автоматично створить обліковий запис і запропонує великий вибір способів виведення віртуальної валюти. Є внутрішня криптовалютна біржа. Можна випустити пластикову картку й переводити гроші в готівку в українських банкоматах.

Global24

Global24 — це електронний гаманець української платіжної системи GlobalMoney. Для реєстрації облікового запису потрібна лише електронна пошта або номер телефону. Через Global24 можна купувати криптовалюту, обмінювати її та виводити на банківську картку. Більшість послуг можна сплатити без комісії — інтернет, мобільний рахунок, комунальні послуги, поповнення рахунків в іграх та ін. Гаманець має високий ступінь захисту, що відповідає міжнародному стандарту PCI DSS.

PayPal

Найкращі електронні гаманці у 2024 році #3Найкращі електронні гаманці у 2024 році #4

Популярний у світі електронний гаманець для швидких грошових переказів між різними країнами. В Україні сервіс доступний, але поки що працює з обмеженнями, а гривні немає в списку валют. Надсилати та отримувати гроші на український акаунт можна в доларах США та Канади, британських фунтах та євро. До 31 березня 2023 року сервіс скасував для українських клієнтів власну стандартну комісію 4 %.

Реєстрація в PayPal проста та зрозуміла. Сервіс працює з прив’язкою до банківського рахунку або кредитної картки. Отримавши гроші на гаманець, можна витратити їх на оплату товарів і послуг в іноземному інтернет-магазині або вивести на банківську картку за допомогою сервісу-посередника. Найпопулярніші з них — Western Bid і Seller Online.

AdvCash

Міжнародний мультивалютний гаманець із внутрішнім обмінником. Гривню можна конвертувати в долари США, євро та британські фунти. AdvCash дозволяє робити перекази більш ніж у 200 країнах світу та працювати з криптовалютою. Реєстрація проста: потрібно просто вказати адресу електронної пошти. Інтерфейс також простий та інтуїтивно зрозумілий. Рівень захисту своїх коштів користувач налаштовує самостійно, одразу після реєстрації облікового запису.

Перекази всередині системи в будь-якій валюті — безкоштовно. Якщо поповнювати гаманець гривневою карткою — комісія 2,5 %. За виведення коштів також є комісія. Наприклад, щоби переказати гроші з гаманця на картку українського банку, потрібно заплатити 2,5 %. Сервіс має власні віртуальні та пластикові картки, але в Україні вони поки що недоступні.

Perfect Money

Єдина платформа, яка щомісяця виплачує відсоток із грошей на рахунку користувача — 4 % річних. Ще одна особливість — сервіс має особисту кредитну біржу, на якій можна давати і брати гроші в борг.

Система не вимагає обов’язкового підтвердження особистості. Користуватися можна анонімно, але деякі можливості сервіс надає лише користувачам, які пройшли перевірку. Наприклад, після верифікації можна отримати нижчі комісії, а також простіше відновити доступ до рахунку, якщо раптом забув логін або пароль. Perfect Money пропонує опцію збереження активів у криптовалюті. Придбати її можна відразу, поповнивши гаманець Perfect Money B.

SettlePay Wallet

Криптовалютний гаманець, який називають місточком між цифровими та фіатними валютами. Він дозволяє поповнювати баланс та виводити гроші з різних криптобірж, а також виконувати перекази між гаманцями, оплачувати різні послуги та зараховувати гроші на банківську картку. Сервіс підтримує понад 40 валют.

SettlePay Wallet відрізняється низькими комісіями. Нещодавно сервіс запустив можливість підтверджувати особу за допомогою Дія за кілька хвилин. Верифікація потрібна, щоби поповнювати гаманець через Apple Pay та Google Pay, виводити гроші та переводити їх на інші гаманці. Крім того, верифіковані користувачі мають вищі ліміти на транзакції.

Який електронний гаманець краще вибрати

Вибір гаманця залежить від завдань, які він повинен вирішувати. Працюєте на фріланс-біржі? Вибирайте сумісні з нею гаманці. Співпрацюєте із замовниками з усього світу? Ваш варіант — мультивалютний сервіс, що покриває максимальну кількість країн. Якщо плануєте регулярно робити перекази, краще зупинитися на електронних гаманцях із нульовою комісією всередині системи.

Як правило, найзручніший варіант — найбільш універсальний, як Payoneer або Payeer. Але на практиці іноді потрібно завести кілька гаманців, щоб:

  • оплачувати послуги та переводити в готівку віртуальні гроші з картки з мінімальною комісією у своїй країні;
  • купувати товари на закордонних торговельних майданчиках, таких як Amazon, eBay та інші;
  • працювати з криптовалютою;
  • отримувати грошові перекази як оплату роботи від зарубіжних партнерів;
  • зберігати гроші.

Як створити електронний гаманець

Найкращі електронні гаманці у 2024 році #5Найкращі електронні гаманці у 2024 році #6

На реєстрацію електронного гаманця зазвичай потрібно не більше 3–5 хвилин. У більшості випадків потрібно виконати такі кроки:

  1. Перейти на сайт платіжної системи або встановити мобільний додаток.
  2. Натиснути кнопку реєстрації.
  3. Вказати email або номер телефону.
  4. Заповнити коротку анкету.
  5. Підтвердити email або номер телефону, перейшовши за посиланням або за допомогою смс.

Деякі сервіси можуть попросити відразу прив’язати обліковий запис до банківського рахунку або пройти верифікацію. Для верифікації облікового запису потрібно буде завантажити в запропоновану форму на сайті фото кількох сторінок паспорта.

Поповнення електронних гаманців

Завести гроші на віртуальний рахунок можна в різний спосіб:

  • з банківської картки на сайті або в додатку електронного гаманця;
  • з банківської картки, скориставшись послугами спеціальних онлайн-сервісів;
  • з балансу мобільного телефону;
  • готівкою через платіжний термінал, у категорії «Грошові перекази»;
  • готівкою в мережі партнерів, наприклад у магазинах електроніки;
  • через інтернет-банкінг, наприклад, Приват24, Ощад24 або monobank;
  • криптовалютою на сайті або в додатку електронного гаманця.

Як вивести гроші з електронного гаманця

Якщо за внутрішні перекази деякі гаманці не знімають комісію, то за виведення коштів системі завжди потрібно платити. На сьогодні існують такі способи вивести гроші з електронного гаманця:

  • на банківську картку напряму або за допомогою компаній-посередників;
  • у криптовалюту на біржі;
  • на рахунки інших платіжних систем;
  • на мобільний рахунок.

Сподіваємося, ця стаття допомогла вам розібратися в особливостях найпопулярніших електронних гаманців і визначитися, який найбільше вам підходить.